Időjárás

Egymást érik a hózáporok - videók

Hózáporok sora alakult ki a Tatabánya-Békéscsaba vonal széles sávjában. Hódara is többfelé hullik.

2021.04.08 13:58ma.hu

Egyre többfelé alakulnak záporok, hózáporok a nyugati, délnyugati tájak kivételével. A Tatabánya-Békéscsaba vonal széles sávjában egymást érik az újabb és újabb csapadékgócok - írta az Időkép.

Szombaton mérsékelt, olykor élénkebb déli légmozgás mellett folytatódik az enyhülés, illetve a napos-fátyolfelhős, csapadékmentes időjárás.

Vasárnap is enyhe idő, déli légmozgás a legvalószínűbb. Meg-megvastagodó felhőréteg szűri, zavarja a napsütést. Eső nem várható.

Hétfőtől nő az előrejelzés bizonytalansága. Most a hét első napjára még hasonlóan enyhe, változóan napos-felhős, csapadékmentes idő látszik valószínűbbnek. Az esti óráktól azonban már éreztetheti hatását egy észak felől közelítő erős hidegfront: szélerősödés, majd terjeszkedő csapadék érkezhet.

Kedden mediterrán ciklon alakítja várhatóan az időjárást: északnyugaton, nyugaton már egy hidegfront okoz hűvös, szeles, esős, havas esős időt, míg a keleti térségben eleinte a ciklon melegfrontja miatt enyhébb, felhősödő idő a valószínűbb, majd délután oda is megérkezik a csapadék és a lehűlés.

Szerdán viharos erejű szélre, borongós, csapadékos, záporos, hideg időre van most kilátás. Ismét lehet havas eső, hóesés is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.