Időjárás

Láthatatlan lesz az egész ország

Bénító köd szállja meg Magyarországot.

2021.02.20 18:26ma.hu

Vasárnap reggelig többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható, de elsősorban a délnyugati, nyugati, valamint az északkeleti országrészben estig derült vagy gyengén felhős területek is előfordulnak – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A késő délutáni, esti óráktól terjeszkednek, sűrűsödnek a ködfoltok. Vasárnap csökken a rétegfelhős, illetve ködös területek kiterjedése, főleg délután hosszabb-rövidebb napsütés is valószínű, elsősorban a középső és a déli országrészben.

Este újból zárulhat a rétegfelhőzet, terjeszkedik, sűrűsödik a köd. Helyenként számítani lehet szitálásra, éjjel északkeleten néhol ónos szitálás, szemcsés hó is valószínű. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön néhol időnként megerősödhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +4 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb lesz.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.