Időjárás

-21 Celsius-fokot mértek a Fekete-erdőben - videó

Szokatlanul hideg van még napközben is több helyen.

2021.01.16 12:00ma.hu

Skandinávia, valamint az Ibériai-félsziget fölött egy-egy anticiklont figyelhetünk meg, így ezeken a területeken napos, csapadékmentes idő jellemző. Skandináviában és Finnországban ugyanakkor szokatlanul hideg van még napközben is, hisz a Botteni-öböl partvidékén -15, -20, míg Finnország keleti részein-25, -30 fok között alakul mindössze a csúcshőmérséklet.
    
A kontinens többi része fölött ciklonok örvénylenek, így az Alpok és Olaszország felett, valamint a Kelet-európai-síkságon is. Emiatt többfelé havazik, Nyugat-Európában azonban eső is előfordul.
    
A maximumok Európa többi részén már jobban megfelelnek a sok évi átlagnak, még a legdélebbi szigeteken sem mindenütt emelkedik 15 fok fölé a hőmérséklet a nappali órákban. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását alapvetően a kelet-európai ciklon áramlási rendszerében érkező egyre hidegebb, változó nedvességtartalmú levegő alakítja

Videó a Fekete-erdőből

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.