Időjárás

Emberemlékezet óta nem láttak ennyi havat Spanyolországban - videó

A legmagasabb fokú, vörös riasztás van érvényben Madridban és Spanyolország 50 tartománya közül tízben.

2021.01.10 11:17ma.hu

Legkevesebb négy ember meghalt Spanyolországban: ketten az utóbbi évtizedek legnagyobb havazása miatt, ketten pedig a Filomena nevű vihar utáni áradásokban.

A fővárosban, Madridban fél évszázada nem látott mennyiségű hó hullott. Több mint félméternyi esett. Legmagasabb fokú, vörös riasztás Madrid mellett még 10 spanyol tartományban van érvényben.

Országszerte mintegy 400 autópályaszakaszon és országúton kellett leállítani a közlekedést. A havazás következtében ezrek rekedtek az utakon autóikban, vagy éppen a vasútállomásokon és reptereken.

Szerdáig biztosan zárva maradnak az iskolák az érintett településeken. Bár Fernando Grande-Marlaska belügyminiszter felszólította a spanyolokat, hogy maradjanak otthon, a lakosok ennek szívesen eleget tesznek és élvezik a nagy havat: hógolyóznak, szánkóznak, sífutnak.

A nagy havazás azonban károkkal és balesetekkel is jár: faágak, villanyvezetékek és vízcsövek is leszakadtak a hó súlya alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.