Időjárás

Az évtized havazására számítanak a spanyol fővárosban

A rendkívüli téli időjárás miatt Spanyolország ötven megyéjéből 18-ban van készültség.

2021.01.07 20:20MTI

Intenzív hóesés kezdődött csütörtökön a spanyol fővárosban, amely a meteorológiai szolgálat (Aemet) előrejelzése alapján akár az elmúlt évtized legnagyobb havazása lehet.

Néhány óra alatt fehérbe borultak a madridi parkok és kertek, megmaradt a hó a kocsik és a házak tetején is, ami ritka látvány a fővárosban.

Hóesés utoljára 2018 februárjában fordult elő, jelentős, a közlekedést is korlátozó havazás pedig 2009 januárjában volt.

Az Aemet jelentése alapján 20-40 centiméternyi hó eshet vasárnapig Madridban.

A tartományban található Guadarrama hegységbe vezető utakat a rendőrség elővigyázatosságból lezárta.

A rendkívüli téli időjárás miatt az ország ötven megyéjéből 18-ban van készültség. Albacete városában készenlétbe helyezték katonaság speciális egységét arra az esetre, ha mentési munkálatokra lesz szükség.

A tartományok közül Kasztília-La Manchában pénteken elmarad a tanítás, míg Valenciában 37 településen nem kell iskolába menni a gyerekeknek a hóhelyzet miatt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.