Időjárás

Meteorológiai szolgálat: Magyarországon akár 15 fok, az Alpokban jelentős havazás várható

Több méter hó is hullhat az Alpokban.

2020.12.04 18:19MTI

Magyarországon akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, mindeközben az Alpokban jelentős havazás várható, akár több méter hó is hullat a hétvégén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

Kifejtették: a Nyugat-Európában kimélyült hatalmas ciklon a következő napokban a kontinens nagy részére hatással lesz. A Mediterráneum északi részénél például egy másodlagos központja is lesz, ami arrafelé veszélyes időjárási helyzetet teremthet. Nagy csapadékra van kilátás, az Alpok déli vonulatainál például havazás formájában várható, és a kiadós (több méteres) mennyiség akár lavinaveszélyhez is vezethet - hangsúlyozta.

Mindeközben Magyarországon az erőteljes délkeleti áramlás révén az ilyenkor megszokottól enyhébb lesz az idő: 10-15 fokos maximumok lehetnek. Emellett csapadék se nagyon várható. Vasárnap délután érkezik csapadék, de csak esőre kell majd készülni - írta a meteorológiai szolgálat.

A jelenlegi előrejelzés szerint a jövő héten is csak eső eshet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.