Időjárás

Másodfokú riasztás az ónos eső miatt

Ónos esősre figyelmeztet több megyében is az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2020.12.03 10:15MTI

A Dunántúl nyugati felén (kiemelten Vas, Zala megyében és a környező térségekben) délelőttig több milliméternyi, a Dunántúl keletebbi részein jellemzően néhány tized milliméternyi ónos eső valószínű. Az Alpokalján, Kőszegi-, és Soproni-hegységben eleinte több helyen inkább még havazás valószínű, így ott pár centi hóréteg várható, de helyenként 5 cm-t meghaladó mennyiség is hullhat.

Délelőtt fokozatosan egyre több helyen olvadás várható, de a Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon napközben is fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. A csapadék formája napközben egyre nagyobb területen esőre vált át; vegyes halmazállapotú csapadék legtovább a nyugati határ mentén fordulhat elő, egyre gyengülő intenzitás mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.