Időjárás

Látni a szürke idő végét

Hidegfront hoz pár fokkal melegebb időt keddre, és a szél által a napsütés is megérkezik.

2020.11.14 08:18ma.hu

Hétfőn egy hidegfront érkezik, amely a felhőzetet kisöpörve keddre pár fokkal melegebb időt hoz majd térségünkbe. A napsütés is utat tör végre magának, hétfőn a front miatt még esős, kedden azonban egyre nagyobb területen napos idő váltja a hosszú ködös időszakot.

Keleten eshet a legtovább, itt előreláthatólag kedd délután ér véget az eső, és szerdára érkezik meg a napsütés.

A hidegfront a nevével ellentétben pár fokkal melegebb időt okoz majd a rákövetkezendő napokban, hiszen a ködöt kisöpörve erőteljesebbé válik a nappali felmelegedés. Ezt a folyamatot a meteorológiában álcázott hidegfrontnak nevezik. Bár a ködös, szürke idő megszűnik, kedden erős, a Dunántúlon akár viharos lökések is kísérhetik a feltámadó szelet.

Kedden és szerdán várhatóan többfelé 10 fok feletti maximum-hőmérsékleteket mérhetünk, és a napsütés sokak közérzetén is javíthat - írta előrejelzésében az Időkép.

Címlapfotó: MTI Fotó: Komka Péter

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.