Időjárás

Lesújtó előrejelzés, brutális telünk lehet idén

Rendkívül kemény hidegbetörések jöhetnek.

2020.10.28 15:44ma.hu

Nem kezdett el befagyni a sarkvidéki óceán, ami miatt Magyarországon akár extrém kilengéseket is hozhat a tél, rendkívül kemény hidegbetörésekkel - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológusok szerint a rendhagyó jelenségnek akár jelentős következményei is lehetnek az előttünk álló tél szempontjából. A folyamat nincs még kellő részletességgel feltérképezve, ezért fontos figyelemmel kísérni, hogyan reagál a légkör a következő hónapokban és ez milyen időjárást eredményez.

Októberben rekordalacsony volt a jégborítottság, a visszafagyás pedig teljesen más ütemben halad, mint korábban. Ez felboríthatja az időjárási folyamatokat.

2019/20 tele az eddigi legmelegebb tél volt Európában 1855 óta, decemberben, januárban és februárban átlagosan 1,4 Celsius-fokkal volt magasabb a hőmérséklet, mint az addigi legenyhébb télen, 2015/16-ban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.