Időjárás

Fél méter hó eshet az Alpokban

Pár síterep már megnyitott, hétvégére pedig a havazás is megérkezik az Alpokba.

2020.09.22 13:55ma.hu

Télies fordulatot hoz az Alpokba a hétvégén érkező hidegfront, észak felől megindul a hideg levegő beáramlása, a hegyekben havazás várható.

A magasban 20 fokkal lesz hidegebb.

Az északi lejtőkön és a magasabb csúcsokon vasárnap reggelig többfelé elérheti az 50 centimétert a hóvastagság, helyenként 60-70 cm is összegyűlhet - írta előrejelzésében az Időkép.

A térségben már készülnek a szezonra, Hintertux és Pitztal gleccser síközpontok tárt kapukkal várják a látogatókat. A járványhelyzetre tekintettel sorban állás közben, zárt terekben és a hüttékben is kötelező a maszkviselet.

Hozzánk is elér szombaton a hidegfront, nyugat felől jelentős lehűlés, esős, szeles idő köszönt hazánkba pár nap erejéig.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.