Időjárás

240 km/órás szélviharral ért partot a Laura hurrikán - videók

Közel 5-ös erősségű hurrikánként érte el az USA déli partvidékét Laura, 5-6 méter magas vihardagályra figyelmeztetnek.

2020.08.27 12:31ma.hu

Szerdán pár óra alatt 4-es erősségű hurrikánná fejlődött Laura, mely kedd este még 1-es erősségű hurrikánként tombolt a Mexikói-öböl fölött.

Késő este Lousina nyugati részén, Lake Charles régióban ért partot, az akkor már közel 5-ös errőségű hurrikán Cameron mellett 240 km/órás szélviharral csapott le, szemében a légnyomás 938 hPa-ig süllyedt.

Nagy területen özönvízszerű esőzés kíséri a vihar vonulását. A partvidék mentén 5-6 méter magas vihardagályra figyelmeztetnek - írja az Időkép.

A feljegyzések szerint 1856 óta Laura a legerősebb hurrikán a térségben. A szárazföld fölött észak, majd északkelet felé halad tovább, gyorsan veszíthet intenzitásából, de így is nagy területen kell számítani özönvízre és áradásokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.