Forgószél

A Laura 4-es erősségű hurrikánként közelít Texas partjaihoz - videó

Helyi idő szerint szerda este-éjjel érhet partot az Egyesült Államok déli részén fekvő Louisiana állam nyugati és Texas keleti vidékein.

2020.08.26 18:50MTI

A Laura 4-es erősségű hurrikánként közelít Texas partjaihoz, az amerikai országos meteorológiai szolgálat szerint egyes vidékeken "túlélhetetlen" lesz a vihar.

Az előrejelzések alapján a hurrikán helyi idő szerint szerda este-éjjel érhet partot az Egyesült Államok déli részén fekvő Louisiana állam nyugati és Texas keleti vidékein.

Mindkét, várhatóan érintett állam kormányzója a partvidéki települések azonnali elhagyására szólította fel a helybélieket.

"Már csak órák vannak hátra, amíg életeket és vagyontárgyakat lehet menteni" - jelentette ki Greg Abbott, Texas kormányzója. Közölte: az állam belső vidékein is erős és veszélyes széllökésekre, özönvízszerű esőzésekre és áradásokra lehet számítani.



Louisianában John Bel Edwards kormányzó a teljes Nemzeti Gárdát mozgósította, ez nyolc éve nem fordult elő. "Feltételezéseink szerint kiterjedt mentőmunkára lesz szükség" - fogalmazott helyi idő szerint szerda délelőtt tartott sajtókonferenciáján Edwards.

Louisianában 19 mentőhelikopter áll készenlétben, 920 ezer liter palackozott vizet és több mint félmillió adag előre csomagolt ételt készítettek elő. Az állam belső területein fekvő szállodákban eddig kétezer ágyat szabadítottak fel, ahol a part menti vidékekről kitelepítetteket helyezik el. A mélyen fekvő területek kiürítése már vasárnap megkezdődött. Több településen szerda estétől kijárási tilalom van érvényben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.