Időjárás

Tombol a hőség Japánban, rekordmeleget mértek

Legutóbb 2018 júliusában volt hasonló forróság.

2020.08.17 11:33MTI

Tombol a hőség Japánban: rekordmeleget, 41,1 Celsius-fokot mértek az ország középső részén található Hamamacuban hétfőn.

Előző nap 40,9 fokos hőség volt a városban. Ez volt az első alkalom, hogy egy japán településen két egymást követő napon kúszott 40 Celsius-fok fölé a hőmérő higanyszála - tájékoztatott a helyi meteorológiai ügynökség.

Legutóbb 2018 júliusában volt hasonló forróság, akkor a Tokiótól északra található Kumagajában mértek rekordmeleget, ugyancsak 41,1 fokot.

Jorii városában egy 94 éves férfi hőgutát kapott hétfőn, és meghalt - írta a Kyodo japán közszolgálati hírügynökség.

A fővárosban, Tokióban 53-an vesztették életüket a hőségben augusztusban - mondták el tisztségviselők. Sok áldozat idős volt.

A hatóságok arra kérték a japánokat, hogy fogyasszanak sok vizet, és lehetőség szerint ne tartózkodjanak a szabadban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.