Időjárás

Közel 42 fokot mértek Franciaországban

Jó magasra kúszott fel pénteken a hőmérő higanyszála...

2020.08.08 18:12ma.hu

Erős hőhullám tombol Nyugat-Európában, Franciaországban pénteken sokfelé meghaladta a hőmérséklet a 40 fokot.

Európa nagy részére forró nyári idő köszöntött be. A balti államok fölött található annak az anticiklonnak a középpontja, melynek nyugati, úgynevezett hátoldalán délies áramlással forró, afrikai eredetű légtömeg árasztotta el Nyugat-Európát.

Spanyolországban napok óta 40 fok körül tetőzik a hőmérséklet, pénteken pedig már Franciaországban is sokfelé 40 fok fölé melegedett a levegő. A perzselő forróság leginkább az ország nyugati, délnyugati részét érintette, Douelle-ban 41,7 fokot mutatott a hőmérő.

A Météo Express jelentése szerint Tussonban 41,0 fokkal ottani abszolút hőmérsékleti rekord született, emellett több más településen is megdőltek havi rekordok.

A melegből Angliának is jutott, a London-Heathrow-i repülőtéren 36,4 fok volt.

A rekkenő hőség előreláthatóan a jövő hét közepétől enyhülhet számottevően a térségben - írta az Időkép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.