Időjárás

Durva károkat okozott a vihar Bács-Kiskun megyében - fotók

A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre.

2020.08.05 09:15MTI

Több mint százötven esetben kellett beavatkozniuk a kedd délután Bács-Kiskun megyén átvonuló vihar okozta károk miatt a tűzoltóknak - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t

A soltvadkerti régi malom viharban leszakadt teteje (MTI/Donka Ferenc)

Kovács Andrea elmondta, fakidőlések és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, a házak pincéjében, garázsában összegyűlt csapadék eltávolításához kértek segítséget az állampolgárok, de villámcsapásról és megbontott tetőszerkezetekről is érkeztek bejelentések.

Az orkán erejű széltől a tetővel együtt leszakadt a nagyfeszültségű felsővezeték is, így a város egy része áram nélkül maradt (MTI/Donka Ferenc)

A károk leginkább Soltvadkert, Bócsa, Kecel és Kecskemét térségét érintették - közölte a szóvivő.

Gépjárművek kerülgetik a viharban kidőlt fákat és leszakadt ágakat az 54-es főúton Bócsa határában (MTI/Ujvári Sándor)

A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről - tudatta a főhadnagy.

Gépjárművek állnak viharban kidőlt fák és leszakadt ágak mellett az 54-es főúton Bócsa határában (MTI/Ujvári Sándor)


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.