Időjárás - vihar

OVF: soron kívül felülvizsgálják több település vízkárelhárítási tervét

A hétvégi esőzések miatt több helyi kisvízfolyás szintje átlépte a valaha mért legmagasabb vízállást, a mederből kilépő víz számos településen elöntést okozott.

2020.07.27 15:40MTI

A hétvégi heves esőzések következményeit figyelembe véve az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) soron kívül felülvizsgálja az érintett települések vízkárelhárítási terveit és segítséget nyújt az átalakításukban - tájékoztatta az OVF hétfőn az MTI-t.

A hétvégi esőzések miatt több helyi kisvízfolyás szintje átlépte a valaha mért legmagasabb vízállást, a mederből kilépő víz számos településen elöntést okozott. A helyi védekezésért felelős önkormányzatok a vízügy szakmai segítségét kérték - írták.

A vízügyi szakemberek műszaki irányítókként vettek részt a védekezésben, valamint homokzsákok elhelyezésével, nyúlgátak építésével, szivattyúzással műszaki segítséget nyújtottak az érintett településeken, emellett figyelőszolgálat indítottak és vízkárelhárítási készültséget rendeltek el ott, ahol szükséges volt - olvasható a közleményben.

A vízügy emellett dokumentálja a rendkívüli helyzetből adódó káreseményeket annak érdekében, hogy a helyreállításokhoz szükséges adatok a károsultak rendelkezésére álljanak - tették hozzá.

A klímaváltozás következményeként a jövőben egyre gyakrabban várhatók extrém időjárási jelenségek és villámárvizek - hícvta fel a figyelmet az OVF.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.