Időjárás

Heves viharokat, 100 km/órás széllökéseket hozhat a front

Délután érkezik északnyugat felől a hidegfront, felhőszakadást, jégesőt és 100 km/órás szelet is hozhat. Másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

2020.06.29 09:00ma.hu

Hétfőn napközben nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik. A front heves zivatarokkal érkezhet, melyekhez felhőszakadás, nagyobb méretű jég és viharos erejű széllökések is társulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat 15 megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható heves események miatt.

A front mentén zivatarlánc is kialakulhat, a legerősebb széllökések sebessége a 90-100 km/órát is elérheti.

Előtte még meleg lesz, délen, délkeleten 35-36 fok is lehet, viszont a front érkezését követően hirtelen 15 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet. A hidegfront éjjel kelet felé távozik - írta előrejelzésében az Időkép.

Várható folytatás

Kedden napos, csapadékmentes időnk lesz. A déli, kora délutáni időszakban nagyon erős UV-sugárzással kell számolni! Általában gyenge, időnként megélénkülő légmozgás lesz jellemző. Éjszaka sem változik a helyzet, nyugodt, csillagfényes, csapadékmentes, szélcsendes időre van kilátás - írta előrejelzésében az Eumet.hu.

Szerdán napközben a napsütésé lesz a főszerep és ismét 30 fok köré melegszik a levegő. Estefelé, a Nyugat-Dunántúlon, Alpokalján már kialakulhat zivatargóc, majd szerda éjjel a nyugati és középső országrészben is nő az esélye zivatargócok előfordulásának.

A csütörtök hidegfront előtti fülledt, meleg, változóan napos-gomolyfelhős, délután, este ismét záporokkal, heves zivatargócokkal tarkított időt ígér. Éjjel érheti el térségünket egy hidegfront viharos széllel és további zivatarokkal.

Pénteken átvonuló hidegfront alakítja időjárásunkat. Változó felhőzet, időszakosabb napsütés mellett elszórtan kialakuló záporokra, kis körzetekben hevesebb zivatarokra van kilátás. Pár fokot frissül a levegő.

Hétvégére változóan napos-gomolyfelhős, nyáriasan meleg, strandolásra alkalmas idő ígérkezik, délután elszórtan, előreláthatólag főként keleten kialakuló frissítő záporokkal, egy-egy zivatargóccal.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.