Időjárás

Szélvihar és porvihar is lehet ma

80-100 km/órás széllökések lehetnek.

2020.04.25 10:11ma.hu

A szárazság és a hidegfront keltette viharos szél miatt akár porvihar is kialakulhat, 80-100 km/órás széllökések lehetnek.

Szombaton már a délelőtti órákban feltámad az északnyugati szél, délután nagy területen meghaladhatja a 60 km/órát, a legnagyobb széllökések pedig elérhetik a 80-100 km/órát - írja az Időkép.

A több hete tartó szárazság következtében a viharos szél érintette sík, földes, homokos területek fölött homok- és porvihar kialakulására is van esély.

Erős szélre mindenütt készülnünk kell, de az ország északkeleti felében lesz a legviharosabb az idő. Kis területen zivatarok is kialakulhatnak.

A hidegfront legjavát kapjuk, egész Európában nálunk várható a legnagyobb szél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.