Időjárás

Havazásra ébredt a fél ország - videó

Éjjel melegfront érte el hazánkat, az eső, havas eső mellett az Alföldön és északon a hó kezdett hullani, többfelé a táj is kifehéredett.

2020.02.28 08:11ma.hu

Bár már igen csak meg vannak számlálva a meteorológiai tél napjai, az időjárás, ha csak átmenetileg is, de végre télies jellegét mutatja.

Éjjel nyugat felől egy melegfront kiterjedt felhő- és csapadékzónája érte el nyugat felől az országot, amelyet rögtön egy hidegfront követ. Ennek köszönhetően a Dunántúlon már többfelé viharossá fokozódott az északnyugati szél, az Időkép Fonyódon található magaslati szélmérője 92 km/órás széllökést mért nem sokkal 6 óra után.

A havazásnak köszönhetően nem csak a hegycsúcsok fehéredtek ki, az Alföldön is többfelé 1-2 centis hóréteg alakult ki.

Napközben a pozitív hőmérsékletnek köszönhetően gyorsan elolvad a hó, inkább csak a magasabban fekvő tájakon maradhat meg tartósan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.