Időjárás-havazás

FKF: készültségben a várható havazás miatt

Az FKF először a hidakat, felüljárókat, a repülőtérre vezető utat, valamint az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszait tisztítja.

2020.02.28 07:14MTI

Budapesten csütörtök éjszaka havazás várható, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. munkatársai és célgépei "bevetésre készen várják a csapadékot" - olvasható a társaság késő esti közleményében.

Mint írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése miatt az FKF munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárást, már a havazás kezdete előtt kivonulnak és megelőző szórást végeznek.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a társaság gépjármű-karbantartást és hóeltakarítást végző munkatársai minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy "az elöregedett gépparkállományból eredő negatív következményeket mérsékeljék" és egy esetleges nagyobb havazás esetén Budapest közúthálózatának járhatóságát biztosítsák.

Az FKF először a hidakat, felüljárókat, a repülőtérre vezető utat, valamint az autópályák és a fő közlekedési utak fővárosi bevezető szakaszait tisztítja. Ezeket követik az autóbuszvonalak hegyvidéki szakaszai, az egyéb autóbusz- és közösségi közlekedési útvonalak, a kórházakhoz, rendelőintézetekhez, a lakossági ellátást biztosító logisztikai bázisokhoz vezető utak. Ezután takarítják a mellékútvonalakat.

A tájékoztatás kitér arra: az elmúlt évtizedben "lecsökkent téli célgép-állomány és a képesített munkaerő részbeni hiánya" miatt a mellékútvonalak tisztítása "bizonyos helyzetekben késedelmet szenvedhet". A társaság ennek ellenére felkészülten, készenlétben várja az éjszakai havazást - zárul a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.