Időjárás

Személyi sérüléseket, halált is okoztak az ítéletidőben kidőlt fák Ukrajnában

A heves széllökésekkel kísért viharok kiterjedtek gyakorlatilag az ország egészére, több helyen az országban nagy mennyiségű csapadék - eső, havas eső - is esett.

2020.02.25 12:27MTI

A viharos szélben kidőlt fák egy idős nő halálát és négy ember sérülését okozták Ukrajnában - közölte kedden az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat.

A haláleset előző napon a dél-ukrajnai Odesszában történt, egy 69 éves nő vesztette életét. A Dumszkaja helyi hírportál beszámolója szerint az utcán dőlt rá a fa az idős nőre, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

A többi személyi sérülés az ország középső részében lévő Kirovohrad, a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk, a keleti Zaporizzsja és a déli Herszon megyében történt. A heves széllökésekkel kísért viharok kiterjedtek gyakorlatilag az ország egészére, több helyen az országban nagy mennyiségű csapadék - eső, havas eső - is esett.

A közlemény szerint a katasztrófavédelem munkatársai 211 lakossági hívásra mentek ki segítséget nyújtani, 239 kidőlt fát takarítottak el. A munkálatokban 774 szakember vett részt. Krivij Rih városában egy autót kellet kiszabadítaniuk egy kidőlt fa alól.

Kedden még mindig az ország 12 megyéjében összesen 504 településen nem volt áram a szélviharok miatt - főként az ország déli és keleti részén -, viszont az utakat már mind járhatóvá tették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.