Időjárás

Jön 2020 első szuperholdja

A hétvégén igazi hóhold néz majd le ránk.

2020.02.07 12:15ma.hu

A telihold különböző megnevezései még az őshonos indiánoktól származnak, de minden egykoron természetközeli népnek megvan a maga elnevezése. Az európai gyarmatosítók átvették ezt a hagyományt, majd mostanra már minden hold valamilyen módon szuper lett.

A februári teliholdat hó holdnak nevezték el az indiánok, mivel a legtöbb hó ebben a hónapban hull. A cseroki indiánok csontos holdnak nevezték, a dakota-sziú indiánok a mosómedvék holdjának, a kínaiak (akik nem indiánok) pedig bimbózó holdnak. Idén február 9-én gyönyörködhetünk majd benne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.