Időjárás

Jelentős enyhülés jön az időjárásban

Szombatra egy gyenge melegfront érkezik térségünkbe, és ezzel együtt fokozatos enyhülés kezdődik.

2020.01.23 18:08ma.hu

Csütörtök éjjel, a Dunántúl északi térségében kissé élénkül a délkeleti szél, másutt marad a gyenge légmozgás. Csillagfényes, párás idő, néhol ködképződés ígérkezik. Országszerte fagyos lesz a hajnal.

Pénteken, a hajnalban esetlegesen kialakult ködfoltok feloszlását követően, az ország döntő részén túlnyomóan derült, illetve napos időre van kilátás, és gyenge délies szél fúj. Pár fokkal fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. Az esti, éjszakai órákban jelentős változásra nem számíthatunk, többnyire kevés felhő, fagypont alatti hőmérséklet, helyenként ködfoltok valószínűek.

Szombatra egy gyenge melegfront érkezik térségünkbe, és ezzel együtt fokozatos enyhülés kezdődik. Erősen felhős, borongós idő várható, de legfeljebb csak szitálás, ködszitálás fordulhat elő. Északkeleten lehet számítani nagyobb eséllyel tartósabb napsütésre. Északon még számottevően nem érezhető az enyhülés.

Vasárnap is sok felhőre, helyenként kisebb esőre kell számítani. Gyenge lesz a légmozgás.

Hétfőn, kedden, szerdán alaposan megenyhül az idő, és a változó felhőzet mellett keddtől megélénkül, helyenként meg is erősödik a délies szél. Jelentősebb csapadék nem hullik, de szerdán előfordulhat kisebb zápor.

Előreláthatólag a jövő hét második felében már-már tavasziasan enyhe időre készülhetünk, további melegedéssel, erős nyugatias széllel, sok felhővel, kisebb esőkkel - írta az Eumet.hu.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.