Időjárás

Így borította be a kanadai várost a hóvihar - videó

A hadsereget hívták menteni.

2020.01.20 08:33ma.hu

Péntek reggeltől 76,2 centiméter hó hullott St. John's repülőterére, több gépjármű és ház került hótorlaszok alá az óránként több mint 100 kilométer sebességű széllökések miatt.

A tartomány miniszterelnöke, Dwight Ball szombaton közölte, hogy kérte a szövetségi kormány segítségét, beleértve a hadsereg mozgósítását a hatalmas hótömegek elszállításához és az utak megtisztításához.

Ottawa hozzájárult a segítségnyújtáshoz, Seamus O'Regan, a természeti erőforrások minisztere, Újfundland és Labrador parlamenti képviselője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy elsődleges a kórházakhoz vezető utak megtisztítása.

A kanadai meteorológia szolgálatok szombaton feloldották a hófúvásriadót, de Danny Breen, a város polgármestere közölte, hogy legalább vasárnapig érvényben marad a pénteken kihirdetett szükséghelyzet.

Minden üzletnek zárva kell tartania, járművek - a mentők, a rendőrség és a tűzoltóság kivételével - nem közlekedhetnek az utcákon - olvasható a városháza Twitter-üzenetében.

Dwight Ball szerint a hóvihar alighanem bekerül a történelemkönyvekbe is. A CBS televíziónak nyilatkozva hozzátette, hogy senki sem emlékszik ekkora hóviharra.

A CBS szerint egy embert eltűnt a viharban. Úton a segítség, együtt megoldjuk - írta a Twitter mikroblog portálon Justin Trudeau kormányfő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.