Időjárás

Egyre jobban lenyom minket a hidegpárna

Az ország nagy részén borult, párás, főként éjjel többfelé ködös idő várható.

2020.01.14 05:55ma.hu

Kedden reggel országszerte párás, ködös az idő, sokfelé, különösen a keleti országrészben sűrű ködmezők is kialakultak, melyekben 100 méter alá csökken a látótávolság, illetve ónos ködszitálás, hószállingózás is előfordul!

Napközben folytatódik a túlnyomórészt szürke, borongós, párás, nyirkos időjárás fagypont körüli hőmérséklettel, itt-ott ónos ködszitálással, hószállingózással. Ismét az ország délnyugati, nyugati negyedén van esélye, de ott is csak foltokban napsütés és az évszakos átlagnál jóval enyhébb délután kialakulásának. Általában gyenge lesz a légmozgás, délnyugaton élénkülhet meg kissé a délies szél.

Éjszaka ismét erősödik a párásság. Az északi országrész fölé vastagabb felhőtakaró várható, míg délen eleinte csillagfényes lehet az égbolt, majd ott is leszáll, sűrűsödik a köd.

Szerdán reggel is a ködös, szürke, borongós idő lesz jellemző. Napközben a Dunántúl térségében és az északi hegycsúcsokon lehet bízni a rétegfelhő elvékonyodásában, napsütés előfordulásában, míg északon, északkeleten továbbra is valószínűbb az egész napos szürkeség. A ködből elszórtan szitálás, hószállingózás is előfordul.

Csütörtökön és pénteken marad felettünk a „hideg légpárna”, azaz a jelentős időjárási eseményektől, frontoktól mentes, zömében szürke, borongós idő, bizonytalan idő alatt elvékonyodó rétegfelhőzet. A délnyugati, déli országrészben, illetve az északi hegycsúcsokon van esélye napsütés előfordulásának. Számottevő csapadék nem érkezik, a sűrűbb ködfoltokban előfordulhat szitálás, hószállingózás.

Az eumet.hu szerint előreláthatólag szombat délután, este, illetve vasárnap érkezhet egy hidegfront, ami kissé megkavarhatja a térség időjárását. Élénkebb széllel frontfelhőzet és a nyugati országrészbe némi vegyes halmazállapotú csapadék is érkezhet, de jelentős csapadék nem valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.