Időjárás

Ónos szitálástól csúszhatnak a járdák, utak

A tartós, sűrű ködben néhol ónos szitálás teheti veszélyesebbé a közlekedést.

2019.12.04 07:43ma.hu

A tartós, sűrű köd nem csak a látástávolságot csökkenti le drasztikusan a következő napokban, hanem helyenként akár ónos szitálást is okozhat.

Az ónos szitálás akkor alakul ki, mikor a ködös időben a levegőben lévő apró vízcseppek, melyek lehetnek pozitív hőmérsékletűek, vagy akár túlhűltek, kihullnak a fagyott talajra, és ott azonnal megfagynak, így egy szinte alig észrevehető, vékony, de nagyon csúszós, jeges réteget hoznak létre. Emiatt közúton és gyalogosan is veszélyesebbé válik a közlekedés - írta az Időkép. Közlekedjünk rendkívül óvatosan ezeken a tájakon!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.