Időjárás

A tűz mellé 46°C-os hőséget is kap Ausztrália

Pokoli nyár tombol Ausztráliában - szó szerint. Tavaly nyáron is már sok gondot okozott a forróság, azonban a helyzet idén még rosszabb. Tömegesen pusztultak tőle az állatok, és persze az embereket is megviseli a hőhullám. Azonban most, igazából a nyár elején már meleg rekordokat kellett átírni, nem is egyet.

A gondot a hatalmas bozóttüzek okozzák, ennek köszönhetően egyes területeken 46°C fölé is kúszott a hőmérő higanyszála.

A szélsőséges időjárásnak köszönhetően Viktória államban sajnos követhetetlenné vált a tüzek terjedése, ez pedig rendkívül veszélyes - írta a Köpönyeg.hu. Amellett, hogy teljes tűztilalmat rendeltek el egész Dél-Ausztrália területén, a vezetés azt is megfogalmazta, hogy a terjedő tüzek olyan sebesek, és olyan kiszámíthatatlanok, hogy ha azok városok, kisebb települések közelében csapnak fel, akkor az emberek képtelenek lesznek menekülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.