Időjárás

Esős novemberi napok jönnek

Jut bőven a hétre a novemberi esős napokból.

2019.11.11 15:47ma.hu

Bár a hétfőt "megúsztuk" szárazon, de nem kell messzire tenni az esernyőt, esőkabátot, gumicsizmát. Kedden jön az újabb csapadékzóna!

Kedd reggelre erősen megnövekszik a felhőzet, az ország nagy részén beborul. Nyugat, délnyugat felől érkezik az újabb csapadékzóna, napközben főként a Dunántúlon és a középső tájakon eshet, nyugaton nagyobb mennyiségben. A keleti, délkeleti szél többfelé feltámad, estére délen felerősödik, viharossá fokozódhat. Délután 8-18 fok valószínű, keleten lesz melegebb.

Szerdán kelet sem marad szárazon, a nap első felében itt számíthatunk további csapadékra, majd délután nyugat felől egy hidegfront hoz kiadós esőt a Dunántúlra, majd a középső tájakra. Északnyugaton az északnyugatira forduló szél, másutt a délkeleti szél lehet erős, viharos. Északnyugaton visszaesik a hőmérséklet, 8-15 fok közötti maximumok várhatóak, míg az ország nagy részén 16-21 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön még helyenként kisebb eső előfordulhat, pénteken a jelenlegi számítások szerint már száraz idő várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.