Időjárás

Fellélegezhetnek kiapadt folyóink

A napokban érkező csapadéknak köszönhetően vízszintemelkedés várható a legtöbb hazai folyón, megszűnnek a rekord alacsony közeli vízállások.

2019.11.03 08:12ma.hu

A hetek óta tartó száraz idő következtében folyóink vízszintje jelentősen lecsökkent, a Tiszán több helyen is a valaha mért legalacsonyabb vízállást közelítjük. A Dunán is igen alacsony vízállások alakultak ki, de a tavalyihoz hasonló rekord alacsony vízszint itt nem fenyeget.

Az Időkép szerint szerencsére a következő napokban változás várható, a csapadékosabbra forduló időben szinte összes hazai folyónk fellélegezhet, különösen a Sajón és a Tiszán várható jelentősebb vízszintemelkedés, így a rekord alacsony közeli vízállások előreláthatólag megszűnnek.

Viszont az előrejelzések alapján a Dunán csak kisebb mértékű vízszintemelkedésre számíthatunk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.