Időjárás

Esővel és zivatarokkal tört be a hidegfront - videó

Jégeső és zivatarok kísérték a frontot, nyomában feltámad a szél, 10-12 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

2019.10.03 07:13ma.hu

Már kora délután megérkezett a szürke őszi idő a nyugati tájainkra. Bár a 20 fokot itt is meghaladták a maximum hőmérsékletek, a front nyomán eleinte eső, majd zivatarok lépték át a határt, és hűtötték le a levegőt.

Nyugati településeinken rövid idő alatt 20-24 fokról 12-13 fokra csökkent a hőmérséklet, pillanatok alatt szürke, nyomasztó idő köszöntött be.

Az Időkép észlelői Zala megyéből jégesőt is jelentettek, de volt, ahol a felhőszakadások okozták a legnagyobb problémát, alig egy óra alatt 20 mm eső szakadt le a határ közelében. A zivatarok főként délnyugati tájainkat érintették, sűrű villámlások közepette, viharos, 60-70 km/óra körüli széllökésekkel hozták meg a rossz időt a térségbe.

A felvételek alapján a zivatarok a front mentén vonalba rendeződtek, lassan haladtak észak, északkeleti irányba, közben a front előrenyomoluásával egyre keletibb tájakat is bekebelezték. Az Alpokalján a kamerák a peremfelhős szerkezetet is megörökítették.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.