Időjárás

Hallo, itt Houston, van egy kis problémánk - videó

Katasztrofális áradás Texas államban.

2019.09.20 16:50ma.hu

A Texas délkeleti részén lévő Jefferson megyében 109 cm eső esett, így az "Imelda" vihar az USA történetének 7. legcsapadékosabb trópusi ciklonja - jelentette az USA meteorológiai szolgálata.

A heves esőzések miatt két ember meghalt és tucatnyi megsebesült Texas államban, közölte az AP a seriff hivatalát idézve.

A jelentések szerint a vihar Houstont, Jefferson megyében Beaumont területét, Chambers megyét, Harris megyét és Louisiana nyugati részét érintette.

Az Imelda komoly károkat hagyott maga után a térségben eddig is. Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csak csütörtökön.

Hihetetlen jelenetek tanúskodnak a bátorságról és segítőkészségről a houstoni területeken, mivel az árvíz elárasztja a várost és a környező térséget.

Lezártak egy hidat is

Számos csónak elszabadult a folyón, ezért le kellett zárni az I-10-es út folyóhídját az áradás miatt.

A vihar erős széllökésekkel, heves esőzésekkel és áradásokkal érkezett Texas déli partvidékéhez. Több országutat le kellett zárni, sok vidéken az emelkedő áradat miatt a háztetőkre menekültek az emberek, ott várva a segítséget. Egyes településeken térdig-csípőig érő áradat hömpölyög. Több mint 70 ezer lakás maradt áramszolgáltatás nélkül Houston környékén. Texas legnagyobb és az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városában leállt a közösségi közlekedés is, egyetlen busz sem jár.

Ömlik a víz

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.