Időjárás

Akár át is lehetne sétálni a Maros medrén - videó

Olyan alacsony a Maros vízállása, hogy egyes szakaszokon a meder teljes keresztmetszetén lelátni a folyó aljára.

2019.09.18 06:49Ma.hu
Fotó: idokep.hu, Szabó Bea

A 2012-es -113 centis rekord értéket közelíti a Maros vízállása. A makói strand közelében akár száraz lábbal is átkelhetnénk a folyó medrén, ezt azonban kihelyezett tábla és a hatóságok is tiltják. A napokban -101 centire csökkent a vízszint.

Ez annyit tesz, hogy az 1864-ban kihelyezett helyi vízmércén az akkor megjelölt nulla viszonyítási ponthoz képest 101 centiméterrel alacsonyabb a vízállás.

A Maros vízállásának adatsora és hat napos vízállás előrejelzés Forrás: Országos Vízjelző Szolgálat


A hivatalos előrejelzések szerint a következő napokban sem várható a vízszint emelkedése, sőt, arra is megvan az esély, hogy a korábbi rekord alá csökkenjen a vízállás - írja az Időkép.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.