Védekezés

Íme 3 növény, ami tényleg hatásos a poloskák ellen

A Magyarországon elképesztő méretekben elszaporodott kártevőnek évről évre egyre több tápnövénye van - de mivel lehet őket távol tartani?

2019.09.16 21:23ma.hu

A Kiskertblogger írta meg, hogy van aki szerint néhány szál búzával távol lehet tartani a poloskákat a kerttől, akik így inkább a kalászoló zöld gabonát szívogatják a zöldségek és gyümölcsök helyett. Ehhez négyzetméterenként mindössze néhány szem búzát kell elültetni a kertben, és a tapasztalatok szerint a növényeket alig éri majd kár.

A másik ilyen a szőrös disznóparéj, amely egy nagyon gyakori gyomnövény. Egy kertész tapasztalatai szerint, ha a paradicsomok között van néhány disznóparéj, a poloskák inkább azon tanyáznak, mint a haszonnövényeken.

A harmadik ilyen növény a csalán. A poloskák ugyanis nagyon szeretik a virágzatát, és emiatt tömegesen azon pihennek. Ezért, ha el akarjuk távolítani ezeket a rovarokat a kertből, elég mindössze a csalánvirágzatot levágni, és máris sok poloskától szabadulhatunk meg egyszerre.

A poloskák ellen nagyon nehéz védekezni, mert az utóbbi években egyre szélesebb lett a tápnövénykörük. Habár a mezőgazdaságban és kiskertekben engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, nagy gondot jelent, hogy a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is – írják.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.