Forgószél

Mindkét Koreát letarolta egy tájfun

Már legalább három halottja van a Dél-Korea egy részén pusztító tájfunnak.

2019.09.08 17:30ma.hu

Minden idők egyik legpusztítóbb tájfunja csapott le Dél-Korea partvidékére, amely útja során fákat csavart ki és legalább 127 ezer otthon áramellátását is elvette - számol be a Time.

A vihar már három halottat követelt útja során, köztük egy 75 éves öregasszonyét, akit felkapott a vihar és 30 métert repítette a levegőben. Egy 39 éves áldozattal falomlás végzett, míg egy 61 éves kínaival egy tetőről lerepülő cserép. További 10 főt sérülésekkel ápolnak.

Helyi jelentések szerint a tájfun 48 kilométer per órás sebességgel halad észak felé, ám korábban 196 km/h-ás széllökéseket is mértek, ami minden idők ötödik legerősebbje.

Az, hogy a vihar mennyire le csapott le Észak-Koreában, egyelőre nem tudni, de félő, hogy bár gyengül a tájfun, ott még nagyobb károkat okozhat. Annyit tudni, hogy Kim Dzsong Un sürgősséggel összehívott egy megbeszélést, hogy a megelőzésről tárgyaljanak.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.