Időjárás

Hétvége ide vagy oda, az időjárás ma sokfelé borongós arcát mutatja

A felhős égből már többfelé, legkisebb eséllyel a keleti határvidéken valószínű eső, záporeső, néhol zivatar. Az északkeleti szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. Míg a Tiszántúlon 26, 29 fok közé is felmelegedhet a levegő, addig másutt inkább csak 18, 25 fok valószínű.

2019.09.07 08:07ma.hu

Szombaton, keleten eleinte meleg, nyugaton hidegfront alakítja időjárásunkat. Országszerte erősen felhős, borongós idő. Délelőtt még többnyire nyugaton valószínű csapadék, majd délután, este már a középső és keleti térségben is megnő az esélye. Északnyugaton csendesebb esőkre, a középső és keleti országrészben szórványos záporokra, délen és keleten a záporok mellett zivatargócok kialakulására is számítani kell. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de átmeneti időszakokra felélénkülhet. Éjszaka nyugaton már csökken a csapadékhajlam, másutt további, szórványos esőkkel lehet számolni, itt-ott zivatarral - jelenti az eumet.hu.

Vasárnap eleinte még zömmel erősen felhős idő valószínű, de délnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet. Kisebb eső, zápor, délután zivatar főként északon fordulhat elő. Estétől országszerte záporok, zivatarok kialakulásával kell számolni. Újabb hidegfront érkezik.

Hétfőn újabb csapadékmező keresztezheti az országot NY-K irányban. Szeles, borongós időre van kilátás kiadós esőkkel, keleten és délen zivatarokkal is.

Keddtől péntekig eseménytelenebb, melegedő, változóan napos-párás-fátyolfelhős, csapadékmentes időszak kialakulása körvonalazódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.