Allergia

Pollenhelyzet: nagyon magas a pollenkoncentráció, extrém szint is előfordulhat

Figyelmeztet a tisztifőorvos is.

2019.08.26 16:33MTI

Várhatóan továbbra is nagyon magas marad a parlagfű pollenkoncentrációja az elkövetkező napokban az ország nagy részén, ami másodfokú riasztásnak felel meg, de a parlagfűvel erősen fertőzött területek közvetlen környezetében, elsősorban az Alföldön extrém magas pollenterhelés is előfordulhat - közölte a tisztifőorvos hétfőn a Facebook-oldalán.

A meteorológiai előrejelzés szerint szórványosan továbbra is lehet számítani zivatarokra, ilyenkor a hirtelen feltámadó viharos szél nagyobb mennyiségben is szállíthatja a parlagfű virágporát - írták.

Azt javasolják, hogy az allergiás betegek, ha erre lehetőségük van, a zivatarokat megelőző szeles időben lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.