Időjárás

Felhőszakadás jégesővel: így érkezett meg a vihar a Dunántúlra - videó

Jégesővel és hatalmas széllel már szombaton megérkezett a vihar a Dunántúlra. Sőt, felhőszakadások és jégesők vasárnapra is jutottak.

2019.08.25 21:27ma.hu

Jégesővel és hatalmas széllel érkezett vihar szombaton a Dunántúlra. A Vas megyei Sárváron percek alatt öntött el mindent az özönvízszerű eső. Az autók csak lépésben tudtak haladni a nagy vízben. A Balatonon másodfokú viharjelzés volt érvényben, amikor egy hajó elromlott. Emiatt hárman, köztük egy kisgyerek került bajba, de kimentették őket.

82 milliméter csapadékot hagytak maguk után vasárnap reggelig a szombat este és éjjel tomboló zivatarok a nyugati határnál lévő Und településen. Ez majdnem 20 milliméterrel több, mint az augusztusi országos átlag.

A vasárnap sem telt el unalmasan az időjárás szempontjából, ugyanis vasárnap is többfelé kialakultak zivatarok, helyenként pedig hevesebb viharok is voltak, melyeket felhőszakadás, illetve jégeső kísért.

Jégeső Mogyoródon

Felhőszakadás Ajkán

Zivatar Esztergomban

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.