Időjárás

Fülledt napok várnak ránk

Keddig vagy a záporok, vagy az izzadtság miatt nem maradunk szárazok, ha kimozdulunk.

2019.08.25 14:31ma.hu

Hétfőn folytatódik a kánikula, marad a fülledtség. Nagyrészt fátyolfelhős lesz az ég, szűrt napsütéssel. Emellett a képződő gomolyfelhőkből elszórtan alakulhatnak ki záporok, illetve zivatarok, nagyobb valószínűséggel a délutáni óráktól hajnalig terjedően. Gyenge lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg átmenetileg. Az éjszaka első felében még várhatók zivatarok kialakulása, majd elcsendesednek, elvonulnak. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek - írja az eumet.hu.

A hét további napjain is messze elkerülik hazánkat a frontok, folytatódik az évszakos átlagnál jóval melegebb, fülledt idő. Alapvetően napsütésre készülhetünk, átmeneti felhősödésekkel. Már kevesebb helyen, csupán elvétve, kis körzeteket érintő frissítő záporok, zivatargócok alakulhatnak ki. Lehűlést hozó hidegfront egy héten belül nem látszik.

Továbbra is bizonytalan mikor érkezik a lehűlés, napról-napra tolódik a hidegfront érkezésének valószínűsíthető időpontja. A vasárnapi modellfutásban az előttünk álló 2 hét legvégén, szeptember 4-5-én a legvalószínűbb.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.