Forgószél

Alattomos katasztrófa közelít Japán felé

A Krosza nevű tájfun ugyanis már nagyon közel van a partokhoz.

2019.08.13 14:10MTI

Újabb tájfun, a Krosza közelít Japán partjaihoz nyugat felől - közölték kedden a helyi hatóságok.

A japán időjárási ügynökség tájékoztatása szerint ez a szezon tizedik trópusi vihara.

A meteorológusok arra figyelmeztettek, hogy földcsuszamlások, árvizek lehetségesek az ország nyugati és keleti térségében is, mert heves, szakadó esőzések várhatók kedd estétől.

A tájfun érkezése Japánban egybeesik azzal, hogy útra indulnak a nyári szabadságra igyekvők.

Jamamoto Dzsundzo katasztrófavédelmi miniszter felhívta az érintett tárcák és ügynökségek tisztviselőt, hogy a helyi kormányzatokkal szorosan egyeztetve készüljenek fel a rendkívüli esőzésre.

A Krosza magjának belsejében óránként 162 kilométeres a szél sebessége.

Az elkövetkező 24 órában helyenként akár 30 centiméternyi is lehet a lehulló csapadék mennyisége Japán középső részén, míg 20 centiméter a nyugati régióban.

A nyugat-japán vasúti társaság máris jelezte, hogy - függően a tájfun okozta gondoktól - csütörtökön akár egész napra felfüggeszthetik a sinkanzen szuperexpress közlekedését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.