Időjárás

M1: a kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége

Folyamatosan figyelemmel kísérik a vízminőséget a szakemberek.

2019.08.11 07:30MTI

A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.

A Balatonból minden héten öt helyen, Siófokon, Balatonszemesen, Szigligeten, Keszthelyen és a Zala torkolatánál vesznek mintát a vízügyi szakemberek.

Kóbor István, a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság laboratóriumi vezetője azt mondta, a tó vize fürdőzésre, horgászásra, vízi sportokra egyaránt alkalmas.

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője arról is beszélt, hogy a Balaton vízminőségét javító fejlesztések eredményeképpen a tó napjainkban már hosszabb távon is képes ellenállni az egyre melegebb nyarak okozta veszélyeknek.

Az M1-en azt mondták: a vízügyi szakemberek a Velencei-tó és a Tisza-tó vízminőségét is folyamatosan figyelemmel kísérik. A laboratóriumi vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy az ország nagy tavainak vízminősége a kánikulai időszakban is kiváló.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.