Időjárás

Viharos meleg országszerte

Hétfőtől további záporok, zivatarok jönnek. A meleg időben a zivatarok nyomán frissülhet fel a levegő.

2019.07.29 07:27Ma.hu

Hétfőn hajnalban még többfelé, majd délután az időnként megnövekvő felhőzetből főként keleten, északkeleten és délnyugaton alakulhatnak ki záporok zivatarok, kedden a Dunától keletre és délen van legnagyobb esély zivatarokra, felhőszakadásra, esetleg jégesőre. A délelőtt folyamán és nyugaton azonban nyugodtabb időre, sok napsütésre számíthatunk. A csúcshőmérséklet hétfőn 26-31 fok között alakul, kedden azonban fokozódik a meleg, 30-35 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála - írta az Időkép.

Bár napsütésből a következő napokban sem lesz hiány, szerdán elszórtan, csütörtökön előreláthatólag ismét főként az ország keleti felében több zivatar lehet. Az erősebb cellákat helyenként felhőszakadás, szélvihar kísérheti. A legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakulhat, de a zivatarokat több fokos lehűlés követi, felfrissül a levegő.

A napokban északi, északnyugatias áramlás lesz jellemző, a szél a zivataroktól eltekintve főként délutánonként a Dunántúlon támadhat csak fel, itt azonban időnként erős széllökések is lehetnek. A legfrissebb előrejelzések alapján pénteken nagyobb területen csapadékos, pár fokkal hűvösebb időre van kilátás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.