Időjárás

A hétvégén is sok lesz a napsütés

A hétvégén is nyáriasan meleg lesz, 30 fok körüli maximumokkal, sok napsütéssel.

2019.07.04 15:12MTI

Vasárnap viszont többfelé várhatók záporok, zivatarok is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken szűrt lesz a napsütés. Az ország északi felében megerősödik a szél, az esti órákban pedig az északkeleti határ közelében kialakulhat egy-egy futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Szombaton napos idő várható, csapadék nem valószínű. A légmozgás többfelé élénk, északon helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett több helyen alakul ki zápor, zivatar. A legtöbb csapadék délnyugaton valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 15-21 lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.