Időjárás

Extrém UV-B-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

2019.06.29 23:30MTI

Vasárnap extrém UV-B-sugárzás várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott tájékoztatásuk szerint az UV-B-sugárzás elérheti a 8-as szintet. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindenkitől azt kéri, fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Ha lehetséges napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást.

A meteorológiai szolgálat a hőség miatt is kiadott elsőfokú figyelmeztetést két megyére, Győr-Moson-Sopron és Vas megyére.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. A következő napokban pedig országszerte fokozódik a hőség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.