Időjárás

Zivatarok érkeznek, kiadták a riasztást

Viharos szél, jégeső is jöhet.

2019.06.15 12:11ma.hu

Szombat délután keleten (főként a Tiszántúlon és a Tisza vonalához közelebbi tájakon) egy-egy zivatar kialakulása valószínű, melyhez viharos (60-80 km/h) szél, jégeső társulhat. Este, késő este az északnyugati határvidéken van esély zivatarra - írja honlapján az OMSZ.

Vasárnap a déli óráktól az országban többfelé várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás (rövid idő alatt 20-50 mm csapadék), jégeső (akár 2 cm-t meghaladó átmérővel), illetve 60-70, egy-egy helyen 80-100 km/h-s szélrohamok társulhatnak. Heves zivatarok kiemeltebb eséllyel a középső országrészben, az Alföldön fordulnak elő a délutáni, kora esti órákban, de kialakulásukhoz máshol is elégségesek a feltételek.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.