Időjárás

Szombaton tetőzik a kánikula, vasárnap hidegfront érkezik

Némi enyhüléssel indul a jövő hét.

2019.06.14 17:54ma.hu

A hét utolsó napjáig elkerülik hazánkat a frontok, a délies áramlással pedig csak fokozódik a forróság - írja az Időkép.

Szombaton tetőzik a kánikula, nyugaton több felhő lehet, ezek jobbára fátyolfelhők lesznek. Emellett gomolyfelhők is képződnek, egy-egy zápor, zivatar ugyanakkor csak keleten fordulhat elő. Tetőzik a kánikula, 33-38 fokos hőség várható. A légmozgás a Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lehet.

Vasárnap megérkezik ugyan a sokak számára várva várt hidegfront, de jelentős lehűlést még nem hoz. A nap első felében még többfelé kisüt a nap, majd egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet és főleg a nap második felében már egyre többfelé várható záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok kialakulása. Legkésőbb keletre, délkeletre érkezik meg a csapadék. Itt még 34-36 fok körül tetőzik a hőmérséklet, nyugaton 30-31 fok körül. Az északnyugatira forduló szél feltámad, zivatarokat erős, viharos lökések kísérnek.

Hétfőre enyhül a forróság, az ország legnagyobb részén 25-30 fok között alakulnak a maximumok. Záporokra, zivatarokra országszerte számíthatunk, több helyen kiadósabb mennyiség eshet.

Kedden marad a sokfelé csapadékos és mérsékelten meleg idő. A maximumértékek a hétfőihez hasonlóan alakulnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.