Időjárás

Megdőlt a fővárosi melegrekord, pénteken akár 37 fok is lehet - videó

Szerda óta él a legmagasabb fokú hőségriasztás.

2019.06.13 18:30ma.hu

Az egész ország izzadt a kánikulában. Megdőlt a fővárosi napi melegrekord is csütörtökön - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Mostanáig ezen a napon 35 Celsius-fok volt a rekord, amelyet 2000-ben mértek. Most ennél melegebb volt Újpesten, ahol 35,3 fokig melegedett a levegő.

Az előrejelzés szerint a következő napokban fokozódik a hőség, a hétvégén akár 37 fok is lehet.

Szerda óta él a legmagasabb fokú hőségriasztás, a szociális ügyekért felelős államtitkár pedig vörös kód figyelmeztetést adott ki, ilyen esetben a szociális intézményeknek szállást kell adniuk az arra rászorulóknak. A figyelmeztetés vasárnap éjfélig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.