Időjárás

Zugspitze: hat méter vastag hó a német hegycsúcson

Utoljára 20 évvel ezelőtt fordult elő, hogy májusban ilyen vastag volt a hó a hegyen.

2019.05.23 14:48ma.hu

A német meteorológiai szolgálat szerint szerda reggel 600 centimétert hóréteg-vastagságot mértek Németország legmagasabb csúcsán, a Zugspitzén (2962 m). Utoljára 20 évvel ezelőtt fordult elő, hogy májusban ilyen vastag volt a hó a hegyen.

Mindössze 48 óra alatt hollott 45 cm hó a térségben, ezzel idén először elérték a bűvös hatméteres hóhatárt. Ehhez a hatalmas mennyiséghez kellett a havas tél, valamint a hideg és csapadékos májusi időjárás az Alpok magasabb régióiban – írta a sielők.hu.

Legutóbb 20 évvel ezelőtt, 1999. május 23-án volt példa ilyen vastag hóra májusban, akkor 610 centimétert mértek. A hórekordot közel negyven évvel ezelőtt mérték, 1980 áprilisában még 780 cm vastagon állt a hó a csúcson.

Az idei téli szezon sokkal gazdagabb hóban, mint a tavalyi. Ahol most hat méter vastag a hó, ott tavaly ilyenkor már egy centi sem volt, ugyanis akkor május 14-re elolvadt az utolsó hófolt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.