Időjárás

Meleg, napsütéses idő várható a hétvégén

20-25 fokok lehetnek.

2019.05.23 12:58ma.hu

A hétvégén csak helyenként várható eső, jellemzően meleg, napsütéses idő várható 20-25 fokos maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken a Dunántúl nyugati felén kissé felhős, napos idő ígérkezik. Keletebbre közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés viszont ott is lehet. A középső és keleti országrészben fordulhat elő záporeső, nagyobb számban ezen belül is keleten, ahol elszórtan zivatar is kialakulhat. A szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A hajnali órákban 7-13 fok lesz, napközben 17-22 fokig melegszik a levegő, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Szombaton napos idő várható. Főként a Dunától keletre elszórtan várható zápor, esetleg egy-egy zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között várható.

Vasárnap is sok lesz a napsütés. Elszórtan várható zápor, néhol zivatar. Csak zivatar környezetében lehet szélerősödés. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A maximumok 21-26 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.