Időjárás

Így változik az időjárás

A szerdának még nem igazán lehet örülni, esős, szeles, borongós időre van kilátás, csütörtöktől azonban melegszik a levegő, a hétvégén pedig már 25-27 fokos csúcshőmérsékletek is lehetnek.

2019.05.15 08:08Ma.hu

Szerdán napközben általában borult lesz az ég, de a délutáni órákban kelet, délkelet felől lassanként megkezdődik a felhőzet csökkenése. Átmenetileg kevésbé felhős tájak azonban délelőtt is lehetnek az ország északkeleti harmadában. Egy délkelet felől érkező csapadékzónából sokfelé várható eső, zápor, az északkeleti megyékben akár zivatar is kialakulhat.

A legtöbb csapadék a Dunántúlon ígérkezik. Az Észak-Dunántúlon erős lökések kísérik az északi szelet, másutt ugyanakkor csak élénk széllökések lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8, 15, északkeleten 16, 20 fok között alakul.

Csütörtökön a Dunántúlon még erősen felhős vagy borult lesz az ég, keletebbre azonban már hosszabb-rövidebb napos időszakok is várhatók. Elszórtan valószínű eső, zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb.

Pénteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből elsősorban az ország keleti felén alakulhat ki helyenként zápor, egy-egy zivatar. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható.

Szombaton és a vasárnap tovább melegszik a levegő.

Szombaton többnyire napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. A déli szél északnyugaton többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között várható.

Vasárnap kezdetben többnyire napos időre számíthatunk, majd egyre erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és délutántól mind több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.