Időjárás

Heves esőzések és áradások sújtják Olaszország középső részét

Több helyen járhatatlanná váltak a közutak, iskolákat kellett bezárni, családokat kellett kitelepíteni, az olasz katasztrófavédelem a legmagasabb fokozatú időjárási riasztást tartja érvényben.

2019.05.13 20:30ma.hu

Heves esőzések és áradások sújtják Olaszország középső részét, több helyen járhatatlanná váltak a közutak, iskolákat kellett bezárni, családokat kellett kitelepíteni, az olasz katasztrófavédelem a legmagasabb fokozatú időjárási riasztást tartja érvényben.

A legmagasabb szintű, vörös színű riasztás Emilia-Romagnában marad hatályban. A tartománnyal szomszédos Marche, valamint Abruzzo, Molise területén meghosszabbították az egyelőre közepes, narancssárga színű riasztást. Toscanában pedig a legalacsonyabb fokozatú, sárga riasztás marad érvényben.

Olaszországnak ezen részén a nagy mennyiségű csapadék áradásokhoz vezetett: majdnem minden folyó és patak kilépett a medréből, és széles területeket árasztott el.

Emilia Romagnában a többszörösére duzzadt Savio miatt - amely a tartomány legnagyobb folyója - lezárták Cesena város hídjait. Többeket evakuálni kellett otthonaikból. A Bologna és Rimini közötti vasútvonal szakaszait lezárták, mivel a sínek a víz alá kerültek.

Többek között Ravenna és Cervia városok polgármestere a rosszidő miatt elrendelte az iskolák keddi bezárását. Ravennában felszólították a lakosságot, ne hagyja el otthonát, és lehetőleg magasabb emeleteken tartózkodjon. Több településen a tűzoltóság és az olasz fegyveres erők katonái segítettek a víz miatt elszigetelt lakóépületek megközelítésében. Volt, ahol állatokat kellett kimenteni az árból.

A májusban Olaszországban szokatlannak számító rosszidő és esőzés az előrejelzések szerint még napokig eltarthat.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.